Zo'n 12 jaar geleden, ik was toen 26, had ik al de ambitie om een eigen bedrijf te starten, maar ja in wat..?? Ik werkte voor een woningcorporatie en alhoewel ik het best naar mijn zin had, bleef ik zoekende naar hoe ik mijn passie in mijn werk kon toepassen (4 verschillende functies binnen het bedrijf in 10 jaar). Mijn allereerste ervaring met coaching was door mijn deelname aan een driedaagse persoonlijke effectiviteitscursus. Er werd inzicht gegeven in mijn persoonlijke valkuilen, kwaliteiten en overtuigingen. En ik kreeg inzicht in de effecten van mijn gedrag op mijzelf en mijn omgeving. Vanaf dat moment is mijn interesse voor het coach vak ontstaan. Destijds zag ik nog geen mogelijkheid om mij hier verder in te verdiepen omdat dit financieel niet haalbaar was. Maar eerlijk gezegd, al was het financieel wel mogelijk geweest, dan was ik er toen ook nog niet klaar voor. 

In 2011 begon een heftige tijd met onze dochter, toen 7 jaar, ze bleek een gedragsstoornis te hebben. Allerlei instanties werden opgetrommeld om haar op te vangen, psychiaters, psychologen en crisisdiensten. Super fijn natuurlijk dat al deze instanties klaar staan voor jouw kind. Maar ik vond het ook best heel lastig om met mijn eigen (schuld) gevoel, angst, woede en onmacht om te gaan. Ik besloot dan ook om bij deze instanties hulp te vragen. Helaas kreeg ik als antwoord, dat de hulp alleen gericht was op het kind en zij mij niets specialistisch konden bieden. Ik wilde hulp van iemand, die ervaring had in soortgelijke situaties, en niet morgen maar liefst vandaag. Ik kon natuurlijk wel naar de huisarts en mogelijk doorverwezen worden naar een psycholoog, maar dat zag ik zelf niet zitten en ook duurde me dit veel te lang. Uiteindelijk heb ik zelf geleerd om er mee om te gaan, maar wel met het gevolg dat ik een aantal weken uit de (werk) roulatie was. Ik ben er van overtuigd, dat dit voorkomen had kunnen worden wanneer iemand, die bekend was met deze materie, mij had kunnen begeleiden/coachen in dit proces.

In 2014 op vakantie liet mijn lichaam het afweten. Mijn hele lijf begon uit het niets te trillen en te schokken en het werd van kwaad tot erger. Uiteindelijk ben ik bij de eerste hulp beland en daar werd vastgesteld, dat het een hyperventilatie aanval betrof. Veel voorkomende oorzaken zijn stress en oververmoeidheid en die komen vaak in ontspannen situaties pas aan het licht, gaf de arts aan. Mijn lichaam gaf dus duidelijk aan dat ik niet goed bezig was geweest en ik maar denken dat ik geen stress had gehad....

Op dat moment heb ik besloten om mijn leven een andere richting te geven. En voor het eerst wist ik ook hoe ik dat wilde. Hoe mooi zou het zijn om mijn eigen ervaringen te gebruiken om iemand anders te begeleiden d.m.v. coaching op welk vlak dan ook. In 2015 ben ik dan ook begonnen met de post-HBO opleiding tot professioneel coach en heb ik het diploma behaald. Tijdens de studie heb ik al een aantal mensen mogen begeleiden en heb ik hieruit zoveel voldoening gehaald, dat ik nu wel kan zeggen dat ik mijn passie in mijn werk heb gevonden en dat is Zolo Coaching!