Coaching voor ouders of verzorgers van kinderen met een (gedrags) stoornis.

Hoe moeilijk is het voor jou als ouder op het moment, dat je merkt dat jouw kind niet is zoals alle andere kinderen, maar afwijkend gedrag vertoont. Je eerste reactie hierop is vaak om zelf alle zeilen bij te zetten, om ervoor te zorgen dat je kind zich "normaal" gedraagt. Totdat er een moment komt dat dit niet meer lukt, je in de medische molen terecht komt en er uiteindelijk een diagnose wordt gesteld.

Vervolgens worden er allerlei behandelingen, bijeenkomsten, medicatie, en soms zelfs opvang aan het kind aangeboden. Heel fijn dat er zoveel instanties zich om jouw kind bekommeren. Je leert er hoe te handelen wanneer er zich bepaald gedrag voordoet en hoe je het beste met je kind om kan gaan.

Maar iets wat ik gemist heb in dit aanbod is het stuk begeleiding in het verwerken van de diagnose bij de ouders zelf. Hoe ga je er als ouder mee om, wat doet dit met jezelf, je angst, je (schuld) gevoel, je woede, je vertrouwen, kortom hoe kom je zelf weer in balans. Want wanneer jezelf weer in balans bent, kan je ook beter omgaan met je kind en weer energie geven aan het in balans brengen van je hele gezin.

Ik kan je begeleiden in dit proces. Dit doe ik door verschillende coach technieken te gebruiken, maar ook door gebruik te maken van mijn eigen ervaringen hiermee. Daarnaast zal ik er alles aan doen om direct beschikbaar te zijn wanneer je jezelf bij mij aanmeldt, zodat de begeleiding op korte termijn kan worden ingezet.